Website Security Test

Kelebihan Travelling wheelchair

In: Travel with Elderly On: Comment: 0 Hit: 970

Penulis: Yusuf

Cuti sekolah tak lama je lagi pasti anda ada perancangan nak pergi melancong dan nak bawak mak ayah sekali tapi mak ayah anda pula tak larat nak jalan jauh dan kena pakai wheelchair, kalau nak pergi melancong menggunakan flight pasti leceh. Mana tidaknya wheelchair biasa pula berat nak bawa pastu nak bawa check in ke dalam kapal terbang takut rosak atau hilang. 

Haa Admin yakin perkara macam ini pasti menghantui diri anda bukan??? Terutama yang ada mak ayah yang terpaksa menggunakan wheelchair. Niat anda nak bawak mak ayah pergi jalan-jalan mesti terbantutkan? Ialah mana tidaknya wheelchair yang ada pulak tidak sesuai, tapi anda jangan risau meh sini admin nak bagitahu sesuatu, sebenarnya kalau anda nak tahu dekat pasaran dah ada pun wheelchair yang dipanggil “Travelling wheelchair”

Travelling wheelchair?  Apa benda tu?

Ok meh saya terang kan pasal travelling wheelchair

Cuti sekolah tak lama je lagi pasti anda ada perancangan nak pergi melancong dan nak bawak mak ayah sekali tapi mak ayah anda pula tak larat nak jalan jauh dan kena pakai wheelchair, kalau nak pergi melancong menggunakan flight pasti leceh. Mana tidaknya wheelchair biasa pula berat nak bawa pastu nak bawa check in ke dalam kapal terbang takut rosak atau hilang. 

Haa Admin yakin perkara macam ini pasti menghantui diri anda bukan??? Terutama yang ada mak ayah yang terpaksa menggunakan wheelchair. Niat anda nak bawak mak ayah pergi jalan-jalan mesti terbantutkan? Ialah mana tidaknya wheelchair yang ada pulak tidak sesuai, tapi anda jangan risau meh sini admin nak bagitahu sesuatu, sebenarnya kalau anda nak tahu dekat pasaran dah ada pun wheelchair yang dipanggil “Travelling wheelchair”

Travelling wheelchair?  Apa benda tu?

Ok meh saya terang kan pasal travelling wheelchair

Travelling wheelchair adalah wheelchair yang dicipta khas untuk digunakan bagi mereka yang suka melancong atau menunaikan umrah/haji tetapi terpaksa menggunakan wheelchair. Tapi admin Travelling wheelchair ini macam sama je dengan wheelchair biasa?

 Nanti dulu,sebenarnya kalau anda nak tahu wheelchair ini ada banyak perbezaan dia dengan wheelchair biasa.Malah saya yakin kalau anda tahu kelebihan dia anda akan cepat-cepat nak beli.

Kelebihan Travelling wheelchair

1.Sangat ringan

Tadi anda mungkin tertanya-tanya lepas ke nak bawak wheelchair naik ke kapal terbang? Bukan berat ke? 

Sebenarnya kalau anda nak tahu Travelling wheelchair ini tidak berat malah berat dia tidak sampai 10kg pun. Bukan itu sahaja, anda boleh lipat wheelchair ini masuk dalam beg yang sedia ada. Bukan sahaja mudah untuk anda bawa kemana-mana malah nak bawak naik kapal terbang pun boleh.

tapi wheelchair ini boleh ke tampung berat orang?

Jangan risau walaupun wheel chair ini ringan tapi boleh tampung berat sehingga 100Kg .

2.Jimat ruang

Bagi anda yang suka bawak ibu ayah anda melancong pasti peningkan nak letak wheelchair dekat mana?

Dengan travelling wheelchair segala masalah anda akan selesai sebabnya travelling wheelchair ini datang sekali dengan beg. Jadi selepas digunakan anda boleh lipat wheelchair ini dan simpan dalam beg kemudian boleh letak je dalam bonet kereta. Untuk yang bawa kereta kecil wheelchair ini memang amat sesuai untuk anda.  Anda nak pergi melancong pun selesa sebab tidak perlu berhimpit dengan barang. Bukan itu sahaja jika nak bandingkan dengan wheelchair biasa risiko untuk Travelling wheelchair kena curi adalah amat rendah kerana selepas digunakan anda boleh simpan dalam beg dan boleh dibawa bersama anda ke mana sahaja.

 

3. Mudah dikendalikan

Salah satu keistimewaan Travelling wheelchair ini ialah mudah dikendalikan semudah ABC dan mesra pengguna. Salah satu masalah wheelchair biasa ialah ia agar sukar dikendalikan malah sangat berat. Ini menyebabkan wanita sukar mengendalikan wheelchair biasa. Tetapi dengan Travelling wheelchair wanita diluar sana tidak perlu bimbang untuk mngendalikan Travelling wheelchair malah selepas guna Wheelchair ini anda boleh lipat ia dengan mudah. 

4. Tahan lasak.

Saya yakin salah satu persoalan yang akan bermain difiikiran anda ialah tidak mudah patah ke wheelchair ini?

Sebenarnya wheelchair ini diperbuat daripada aluminium yang berkualiti tinggi. Jadi travelling wheelchair tidak mudah patah walaupun yang menggunakan ia mereka yang berisi. Malahan kualiti fabrik yang digunakan pun jenis tahan lasak.

5.Sesuai digunakan untuk melancong dan tunaikan Umrah atau Haji

Kalau anda tengok kat tv perasan tak setiap kali musim Haji warga Emas akan ditolak menggunakan wheelchair? Sebenarnya ada antara mereka yang menggunakan Travelling Wheelchair. Kalau anda nak tahu Travelling wheelchair ini memang selalu digunakan oleh warga emas yang hendak menunaikan haji atau umrah.Penggunaan Travelling wheelchair ni telah digunakan dengan lebih meluas sama ada dalam atau luar negara malah turut digunakan oleh golongan orang kurang upaya kerana wheelchair ini tahan lasak dan castor yang digunakan bersaiz besar.

7. Boleh digunakan untuk check-up hospital 

Bagi mereka yang mempunyai appointment dengan doktor pasti leceh jika tidak mempunyai wheelchair. Ya memang benar hospital memang ada kemudahan wheelchair untuk pesakit, tetapi anda perlu tahu kemudahan wheelchair sangat terhad terutama pada waktu puncak ini kerana mereka yang menggunakan wheelchair adalah sangat ramai.  Jadi dengan Travelling Wheelchair ini anda sudah tidak perlu pening kepala lagi dah dan urusan anda nak jumpa doktor pun mudah. 

8. Boleh dibawa bersiar-siar ke shopping mall

Shopping dengan wanita memang tidak dapat dipisahkan, ia merupakan terapi buat wanita. Tapi bagaimana anda nak bawa ibu atau ayah anda bersiar-siar di shopping mall jika shopping mall tersebut tidak menyediakan kemudahan wheelchair atau mungkin wheelchair yang disediakan tidak mencukupi. Pasti pening kepala anda bukan? Inilah salah satu sebab kenapa ada mereka diluar sana membeli Travelling Wheelchair ini . Travelling wheelchair ini memudahkan anda untuk membawa mak atau ayah anda bersiar-siar di shopping mall, jadi mak atau ayah anda pasti gembira kerana dapat bersiar-siar Bersama anda. Anda pun boleh bawa mereka bersiar-siar di shopping mall dengan mudah.

Haa macam mana banyakkan bukan kelebihan Travelling wheelchair ini.Mesti anda tertanya-tanya kat mana boleh dapatkan Travelling Wheelchair ni kan?? 

Anda boleh beli secara dalam talian seperti di laman web membeli belah Shoppee,Lazada atau laman sosial Facebook.Nak lebih senang anda datang je ke mana-mana farmasi yang ada jual Travelling wheelchair ini. 

Apa yang paling seronoknya jika beli di farmasi anda  boleh minta mereka menunjukkan demo penggunaan dia dan boleh tengok depan mata sekali tau. 

Bagi yang mungkin nak cari seller yang trusted dan yang boleh beri khidmat nasihat, anda boleh beli terus dengan Meddina Healthcare.

Dengan adanya Travelling wheelchair bolehlah anda selalu bawa mak dan ayah pergi melancong kemana sahaja.

Cara lipat Travelling wheelchair ini anda boleh lihat di video ni...

Comments

Leave your comment