Website Security Test

APAKAH PERALATAN SOKONGAN BAGI PESAKIT STROKE???

In: Travel with Elderly On: Comment: 0 Hit: 340

1. KERUSI RODA

Kerusi roda ada pelbagai jenis yang boleh kita dapatkan di Hospital atau pun Farmasi... TAPI... jenis yang bagaimanakah sesuai bagi pesakit stroke?? Ya!! Recliner Wheelchair adalah yang terbaik bagi pesakit stroke kerana kerusi roda ini boleh menyokong tulang belakang pesakit. Selain dari harganya yang lebih economic dan mempunyai pelbagai fungsi yang lain.

2. COMMODE CHAIR

Apa benda pulak COMMODE ni? Kebiasaannya keadaan pesakit STOKE yang heavy mereka lebih banyak terbaring dan agak sukar untuk berjalan ke bilik air. Dengan adanya COMMODE pesakit tidak perlu lagi ke bilik air untuk mandi atau membuang air kerana dibawah Commode telah tersedia baldi untuk mengisi najis pesakit. Penjaga hanya perlu membersihkanya semula selepas pesakit guna...itu sahaja!! Sangat mudah kan??

3. TILAM ANGIN

Adalah tilam khas yang kebiasaannya digunakan di hospital bagi memberikan keselesaan kepada pesakit untuk tidur dengan nyenyak dan direka khas berbentuk timbul lembut dan diisi angin. Tilam ini fungsinya seperti mengurut badan pesakit.Selain itu ia juga dapat mengurang kan terjadinya KUDIS TEKANAN.

4. KATIL HOSPITAL

Katil Hospital yang mempunyai 3 fungsi adalah yang paling sesuai untuk pesakit stroke... ini kerana ia mempunyai ciri yang paling penting sekali seperti menaikkan kepala & kaki pesakit dan dapat memberikan keselesaan kepada pesakit, dan katil ini juga boleh mengubah ketinggiannya dan mampu memberikan penjaga pesakit kesenangan bila membuat kerja menjaga sepert menyuap makanan ataupun mengelap badan pesakit.

5. LAMPIN

Bagi pesakit STROKE yang terlantar kebanyakannya akan menggunakan lampin pkai buang. Carilah lampin yang sesuai dan tahan lama supaya tidak memudaratkan keadaan pesakit. Diharap sedikit info diatas dapat membantu anda tentang peralatan sokongan yang patut kita sediakan kepada pesakit yang mengalami STROKE.

Bagi anda yang ingin tahu lebih lanjut mengenai peralatan sokongan di atas boleh segera hubungi PAKAR REHABILITASI kami.

Related by Tags

Comments

Leave your comment